EnergiWatch

Siemens Gamesa lancerer 10 MW havmølle

Den tysk/spanske vindmølleproducent melder sig ind i den tocifrede megawattfest iført hvad der ligner en mellemting mellem MHI Vestas' og GE's gevanter. (Opdateret kl. 14.00)

Foto: PR Siemens Gamesa

Onsdag meldte Siemens Gamesa sig som snarlig deltager til havmøllernes 10MW-fest. Foreløbigt har MHI Vestas været alene til festen, efter at V164'eren i september officielt sneg sig op på den dobbeltcifrede kapacitet, mens GE sidste år med lidt større swung annoncerede sin ankomst i 2021 med den helt nye Haliade X-mølle på 12MW.

I Siemens Gamesas tilfælde er der planlagt en entre, der stilistisk placerer sig midt imellem MHI Vestas og GE. For på den ene side er der ikke tale om lancering af en decideret ny platform, eftersom mange af komponenterne fra den nuværende 8MW-mølle genbruges. Men på den anden side er der gjort lidt mere end blot lidt fintuning af mekanikken i møllehuset. Mest iøjenfaldende naturligvis brugen af vinger på 94 frem for 81,4 meter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs