EnergiWatch

Dansk virksomhed skal levere til Facebook-datacentre i USA

En dansk ventilationsproducent har landet en stor ordre med Facebook. "Det er et virkelig stort skridt for os," lyder det fra direktøren.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

Den danske ventilationsproducent Novenco har indgået en stor ordre med to Facebook-datacentre i USA.

Det skriver Børsen.

Novenco, der skal levere ventilatorer til luftkøling af de to datacentre, vil ikke oplyse prisen på ordren, men fortæller, at der er tale om et "signifikant" beløb.

"Det er et virkelig stort skridt for os. Når en virksomhed som Facebook, der har så mange datacentre, og bygger dem over hele verden, vælger at tage vores produkter ind, så er jeg sikker på, at der også er andre, der vil kigge vores vej," siger Lars Knaack, adm. direktør i Novenco, til Børsen.

Ordren skal hjælpe Novenco med at bevare væksten, som de seneste to år er vokset med 25 pct. i gennemsnit. Virksomheden ventes at lande på en omsætning på ca. 300 mio. kr. i 2018.

Socialdemokratiet vil gå solo: Højere skat på Google og Facebook

Dansk tech-ambassadør vil have it-giganter til at tage ansvar 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs