EnergiWatch

European Energy indgår lang aftale om elsalg

Det danske energiselskab og schweiziske Axpo indgår langvarig aftale om salg af el fra European Energys fremtidige italienske solcelleparker.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

European Energy har indgået en rammeaftale på mere end 12 års varighed med det schweiziske energiselskab Axpo.

Aftalen dækker elsalg fra European Energys fremtidige italienske solcelleparker, og aftalen dækker en samlet kapacitet på op til 300 megawatt. Varigheden på mere end 12 år er væsentlig længere end de aftaler, der typisk ses i Italien eller på andre europæiske markeder, skriver European Energy i en pressemeddelelse.

"Aftalen er et betydeligt skridt fremad for os i det italienske marked. Prisen og længden på aftalen gør, at vi kan tage aftalen med i banken, når fremtidige parker skal finansieres. Det betyder, at vi kan gennemføre en stor del af vores italienske projekter. Vi har et rigtigt godt forhold til Axpo. Vi håber på, at forholdet bliver endnu tættere, både i Italien, men også i andre markeder, hvor vi begge har interesser," siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy, i meddelsen.

Aftalen er ifølge meddelsen den første af sin slags i Italien, fordi strømsalgsaftaler for solcelleparker i industriskala er et nyt forretningsområde i Italien.

European Energys italienske solcelleprojekterne er i forskellige faser af udvikling, hvor op til 150 megawatt er klar til opførelse.

European Energy sælger danske solcelleparker

To placeringer kæmper om ny havmøllepark

European Energy vil have havmøllerne tættere på folket

European Energy får støtte til to solanlæg

European Energy rejser første mølle i svensk projekt

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere