EnergiWatch

Vestas i tvekamp om park på 800 MW

Den australske delstat Victoria har givet plantilladelse til opførelse af projekt med omkring 200 møller, som to producenter kandiderer til at levere.

Foto: CWP Renewables

Australien er tæt på at få endnu en voluminøs vindmøllepark. Myndighederne i den australske delstat Victoria har således udstedt en plangodkendelse til projektet Golden Plains Wind Farm på 800 MW. Projektet blev miljøgodkendt i slutningen af 2018, og mangler nu blot en blåstempling fra de føderale myndigheder for at kunne avancere.

Projektet udvikles af det australske datterselskab til den tyske projektudvikler Westwind Energy. Men hvor udvikleren på hjemmebanen sværger til Enercon, er det to andre mølleproducenter, der er under overvejelse til det massive projekt i Australien. Ifølge selskabets miljørapport på projektet står valget således mellem Vestas-modellen V150-4.2MW og Senvions 3.6M140-mølle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs