EnergiWatch

Der kan være luft til højere afregningspris i Taiwan

Afregningsprisen for havvindprojekter i Taiwan kan blive højere end de tidligere udspil, der er kommet fra den taiwanesiske regering.

Foto: Ørsted

Afregningsprisen for havvindprojekter i Taiwan kan blive højere end de tidligere udspil, der er kommet fra den taiwanesiske regering. Det stiller Lin Chuanneng, der er chef for det taiwanesiske energikontor, Bureau of Energy, nu i udsigt ifølge Taipei Times.

"Afregningsprisen stiger nok, men beslutningen skal tages af udvalget for vedvarende energi," sagde chefen i Taipai torsdag.

Den 60-dagens periode, der ligger forud for regeringens beslutning for afregningsprisen på vedvarende energi de kommende 20 år, slutter den 29. januar - og det betyder, at udvalget allerede dagen efter - den 30. - kan fastsætte prisen, fortalte Lin.

Udsigten til en lavere afregningspris fik flere udviklere op af stolen sidste år, og i en fælles erklæring har blandt andet Copenhagen Infrastructure Partners, Wpd og Northland Power kaldet det for en skarp politisk uvending at sætte afregningsprisen ned.

Planen fra regeringen side har været at prisen ned med 12,7 pct. i forhold til 2018.

Energikoncernen Ørsted har endnu ikke fået en elkøbsaftale for en del af selskabets kommende havvindmølleparker i netop Taiwan. Den danske energikoncern forsøgte at få en elkøbsaftale i hus med Taipower inden udgangen af 2018 og dermed få adgang til et højere støtteniveau. Men det lykkedes ikke.

Det er i Changhua County, havvindmølleparkerne efter planen skal opføres. Lin Chuanneng oplyste, at han vil besøge netop Changhua County inden det kinesiske nytår for at få afklaret situationen.

I december 2017 fastsatte Taipower en standardafregningspris for havvindprojekter, der skulle løbe over 20 år. Hvis en projektudvikler underskrev en elkøbsaftale (PPA, red.) med Taipower i 2018, betød det, at selskaberne som udgangspunkt kunne få en afregningspris på 5,8498 taiwanske dollar per kilowatt-time.

Regeringens udspil har været, at den pris skulle sættes ned til 5,1060 taiwanske dollar per kilowatt-time.

Derfor er Taiwan-nyhed en stor bet for Henrik Poulsen

Ørsted efter skuffelse i Taiwan: Vi sætter tingene på hold

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs