EnergiWatch

Helle Thorning er på vej ind i Vestas-bestyrelse

Den tidligere danske statsminister har accepteret en indstilling til vindmølleproducentens bestyrelse, oplyser Vestas.

Foto: 3GF

Vindmølleproducenten Vestas kan snart få den tidligere socialdemokratiske statsminister for Danmark Helle Thorning-Schmidt som medlem af sin bestyrelse.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at Thorning har accepteret Vestas-bestyrelsens tilbud om at indstille hende til at blive medlem af selskabets øverste ledelse ved den årlige generalforsamling, der bliver afholdt i begyndelsen af april i år.

"Vestas har fundet en stærk kandidat i Helle Thorning-Schmidt, som har kernekompetencerne til at bidrage til bestyrelsens arbejde og via hendes erfaring kan bidrage til at Vestas bliver den globale leder inden for bæredygtige energiløsninger. Helle Thorning-Schmidt deler Vestas’ ambition om at møde det stigende globale energibehov på bæredygtig vis, samt omstille det eksisterende energisystem til bæredygtig energi," skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Helle Thorning-Schmidt, 52, har været medlem af Folketinget fra 2005 til 2016, og i perioden 2011 til 2015 var hun den første kvindelige statsminister i Danmark. Hun har efterfølgende været direktør for hjælpeorganisationen Red Barnets moderorganisation, Save The Children International.

"Helle Thorning-Schmidt [vil] kunne bidrage med sin omfattende viden inden for det politiske miljø omkring statsregulerede industrier såsom energiindustrien, samt et globalt netværk og erfaring i at lede komplekse organisationer," tilføjer Vestas om sin nye bestyrelseskandidat.

Sidste år valgte en anden kvindelig toppolitiker og tidligere minister, den konservative Lykke Friis, at forlade Vestas bestyrelse.

Analytikere ser overrasket Vestas-ledelse

Lykke Friis forlader Vestas' bestyrelse

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere