EnergiWatch

Ørsted viser interesse for New Yorks udbudsrunde på 800 MW

Det danske energiselskab melder sig ind i kampen om 800 MW i New York.

Foto: Michael Dwyer/Ritzau Scanpix

Ørsted har meldt sin interesse i det kommende udbud af havvindparker ud for New York.

Det danske selskab har, via sit joint venture-selskab Bay State Wind, officielt registreret sig som interesseret i at byde, når delstaten auktionerer retten til at opføre havvindprojekter med en kapacitet på op til 800 megawatt (MW). Det skriver mediet Renewables Now.

Ørsted ejer Bay State Wind sammen med Eversource Energy. Også Vineyard Wind, som danske Copenhagen Infrastructure Partners ejer en halvpart i, har meldt sin interesse, og det samme gælder Shell og EDP's Mayflower Wind, Atlantic Shores-samarbejdet, der er ejet af EDF og Shell, samt Equinor, det tidligere Statoil.

New York planlægger at tilbyde udviklerne en 25-årig kontrakt for projekter med en kapacitet på mellem 200 og 800 megawatt, og myndighederne har også mulighed for at tildele yderligere kapacitet, hvis der kommer det rette tilbud.

Udviklerne er forpligtet til at byde ind med minimum ét bud på omkring 400 megawatt, og buddene skal sendes til myndighederne i New York senest i februar.

New York har også et krav om, at udviklerne af havvind skal forpligte sig til nogle vilkår for både løn og arbejdsforhold for at sikre, at projekterne kan skabe job af høj kvalitet i staten.

Ørsted har flere gange udråbt det amerikanske marked til at være en attraktiv vækstmulighed, og i løbet af det seneste år har selskabet deltaget i flere udbudsrunder for havvind i USA.

New York har et mål om at have havvind med en samlet kapacitet på 2400 MW i 2030, hvor ambitionen også er, at halvdelen af statens energiforbrug skal dækkes af vedvarende energikilder.

FIH Partners søger mod boomende vindmarked

Ørsted valgt som foretrukken til 100 MW havvindmøllepark i USA

Ørsted i trekamp om projekt på 1,1 GW

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs