EnergiWatch

EnBW køber syv vindparker i Sverige

Det tyske energiselskab indtager nyt land med køb af hovedsagligt Vestas-møller med potentiale for repowering.

Foto: Vestas

Gennem sit datterselskab i Sverige, EnBW Sverige, har det tyske energiselskab købt to selskaber, der tilsammen har syv vindparker i Sverige med en samlet kapacitet på 105 MW.

Det oplyser EnBW i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at det tyske selskab har udvalgt Sverige og Frankrig som lande, der skal satses på i forhold til landvind i de næste år.

"Vi har kun lige grundlagt vores svenske datterselskab for nogle måneder side, og det faktum, at vi allerede nu lukker vores første største opkøb, bekræfter vores beslutning om en selektiv internationalisering af vores forretning, og det viser den rolle, som vi tror, at Sverige kan spille for os som et vækstmarked. Det er et vigtigt skridt, der kan hjælpe os til at vokse her og positionere os som en pålidelig partner for den videre udvidelse af vedvarende energikilder," udtaler Dirk Güsewell, der er chef for porteføljeudvikling hos EnBW, i pressemeddelelsen.

I alt har EnBW erhvervet sig 51 møller gennem sine to opkøb. Heraf stammer 47 fra købet af selskabet Power Wind Partners, der var ejet af investeringsselskaberne Proventus og FAM samt forsikringsselskabet Folksam.

De resterende fire møller kommer fra købet af Gnosjö Energi, der også var ejet af Folksam.

42 af de opkøbte møller er Vestas V90-2.0, fem er Siemens SWT-101, mens de resterende fire er Nordex N90-2.5.

Ifølge meddelelsen er der tale om en portefølje, der giver et højt afkast, og som samtidig giver muligheden for repowering senere.

Det er ikke første gang, at EnBW går på opkøbsjagt i Skandinavien. I 2016 købte det tyske selskab nemlig den danske udbyder af vindmølleservice Connected Wind Services, der også har en afdeling i Sverige.

Ørsted smed hurtigt håndklædet i havauktion

Connected Wind Services taber kassen og får hjælp af tyske ejere

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere