EnergiWatch

Politisk abespil bremser havvind i Taiwan

Regeringen bebrejder lokalstyre for at sidde på hænderne i forhold til at give de nødvendige tilladelser, mens oppositionen anklager de centrale myndigheder for at mangle rygrad.

Foto: ERIK DE CASTRO

Projektudviklerne har flere forklaringer på, hvorfor det er dyrere at sætte havmøller op i Taiwan end andre steder i verden. Blandt andet at møllerne er nødt til at være tyfonsikrede. Imidlertid har møllerne vist sig langt fra at være sikret imod den politiske storm, der har rejst sig i østaten på grund af netop den højere pris, de var blevet stillet i sigte.

Det foreløbige antiklimaks kom onsdag. Her måtte Ørsted, CIP, China Steel, Yushan Energy og Northland Power sande, at de på projekter for 2,1 GW ikke nåede at lande de elkøbsaftaler, der ville åbne for 20-årige feed in-tariffer på 5,849 TWD/kWh (124 øre/kWh), før fristen udløb. I stedet står de til at få en tarif, der ifølge et udkast fra myndighederne både er knap 13 pct. lavere og er betydeligt forringet på andre parametre.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs