EnergiWatch

Julehandlen satte rekord for Vestas

Foruden at distancere den hidtidigt største årlige høst med mere end 15 pct. indikerede ordreindtaget mellem jul og nytår flere interessante tendenser.

Foto: Vestas

Endnu engang satte ordreindtaget op til årsskiftet rekord for Vestas. Med 16 ordrer på sammenlagt 1.771 MW blev der lagt omkring en ottendedel til sidste års julehandel, hvilket fik den samlede ordrehøst i 2018 til at nå 12.889 MW. Det er godt 15 pct. mere end året forinden – hvortil skal lægges den endnu ukendte mængde uannoncerede ordrer for fjerde kvartal.

Som de fleste traditioner, hvis omdrejningspunkt er handel, stammer Vestas' årlige julesalg fra USA. Oprindeligt var det et udslag af aftrapningen af den amerikanske PTC-støtteordning, hvor skæringspunktet for at få det fulde udbytte var nytårsaftensdag i 2016, hvilket betød uhørt kø foran mølleproducentens amerikanske butik. På tre dage blev der underskrevet ordrer på 929 MW, hvoraf mange var komponentordrer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs