EnergiWatch

Vattenfall overvejer fremtiden for storprojekt

Energiselskabet ser på muligheden for at indgå elkøbsaftale for strømmen på det, der kan blive Danmarks største landmøllepark. Til gengæld er kystnært projekt slået tilbage til start.

For en uge siden tog Vattenfall den endegyldige beslutning om opførelsen af havmølleparken Kriegers Flak. Det ville det svenske energiselskab formentlig også gladeligt gøre på de kystnære parker Vesterhav Syd og Nord, men den beslutning er foreløbigt blevet udskudt.

Energiklagenævnet afgjorde således kort før jul, at der skal udarbejdes et VVM-tillæg til projektet, før det eventuelt kan godkendes. Dermed gav nævnet medhold til en række sommerhusejere, der for to år siden påklagede, at Vattenfall ændrede på den godkendte opstilling af de 20 møller på Vesterhav Syd. Frem for at stille dem i et firkantet mønster havde selskabet foreslået at stille dem op på en række.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs