EnergiWatch

Vestas får største ordre til dato i Indien

Mølleproducenten mere end fordobler årets ordreindtag på det indiske marked, hvor myndighederne nu sigter efter at udbyde 20 gigawatt over de kommende to år.

I november var Bert Nordberg på besøg i New Delhi. Her lovede Vestas-formanden den indiske premierminister Narendra Modi, at han var parat til at investere i det vindmarked, den danske mølleproducent tilbage i 1980'erne havde været med til at grundlægge, men som praktisk talt blev forladt i 2012, da krisen for alvor kradsede såvel økonomisk som omkring de omdiskuterede møllehandler i det såkaldte Project Dragon.

Den lovning blev hurtigt fulgt op med opførelsen af en vingefabrik i delstaten Gujarat. Mens ordrerne så småt er begyndt at tikke ind igen. Senest onsdag, hvor Vestas annoncerer en bestilling fra Engie-selskabet Vivid Solaire Energy på 126 møller af typen V120-2.0 MW. Det gør den akkurat til selskabets største ordre i landet med en manko på 2 MW ned til den ordre på 250 MW, der tikkede ind for et år siden og som nu skulle være i drift.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs