EnergiWatch

Frederikshavn siger god for kystnære havvindmøller

Et flertal i byrådet i Frederikshavn har godkendt opstilling af fem kystnære havvindmøller, og nu ligger sagen hos ministeren. 

Foto: Frederikshavn Havn

Der kommer ingen indsigelser fra Frederikshavn Kommune  mod placering af fem kystnære havvindmøller ud for byen, og afgørelsen ligger nu i hænderne på energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Socialdemokraterne, der har flertal i  i byrådet, har ifølge Nordjyske Stiftstidende besluttet at sige ja til de kystnære havvindmøller.

"Det er tydeligt, at der er stærke holdninger både for og imod møller. Men i lyset af den grønne omstilling og vores status som energikommune, har vi besluttet, at vi ikke vil lægge sten i vejen for projektet. Vindmøller er væsentlige i bestræbelserne på at forhindre den globale opvarmning," siger Bjarne Kvist.

De mange indsigelser fra borgerne sendes nu videre til ministeren, og næste skridt i processen er, at staten med en VVM-undersøgelse skal afklare, om naturen ved møllerne vil blive påvirket uforholdsmæssigt meget.

Det er European Energy, der er projektudvikler, på de kystnære havvindmøller ud for Frederikshavn.

European Energy vil have havmøllerne tættere på folket 

Støttefri kystnære havparker kan være på vej 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs