EnergiWatch

Vestas-kunde får vigtig godkendelse af nyt stort amerikansk projekt

Det amerikanske energiselskab Midamerican Energy, der er ejet af Warren Buffet og har en forkærlighed for Vestas-møller, har fået godkendt endnu et projekt.

Foto: Xcel Energy

Energimyndighederne i den amerikanske stat Iowa har godkendt vindmølleprojektet Wind XII på 591 megawatt, som energiselskabet Midamerican Energy har foreslået og vil færdiggøre inden udgangen af 2020.

Det skriver Recharge News.

Projektet kommer i forlængelse af det gigantiske vindenergikompleks på 2 gigawatt, som selskabet i forvejen er i færd med at opføre med møller fra primært danske Vestas.

Wind XII planlægges opført på flere forskellige lokationer i Iowa og estimeres at kræve investering på 922 mio. dollar.

Det nye projekt vil sikre, at Midamerican Energy, der er ejet af Warren Buffett's investeringsselskab, Berkshire Hathaway, som det første energiselskab i USA vil dække 100 pct. af leverancerne til sine kunder gennem vedvarende energikilder.

Vestas indgik i 2016 en rammeaftale om at levere op til 2000 (MW) vindmøller til Wind XI-projektet, som opføres i flere etaper og ventes afsluttet ved udgangen af 2019.

Buffett i milliardstor opgradering af vindmølleparker 

Vestas får ordre på 356 MW fra Buffett-selskab 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs