EnergiWatch

Siemens Gamesa og Vestas opruster på fjernmarkeder

Nye tiltag hos de store mølleproducenter betyder markante udvidelser i Indien og Tyrkiet, mens det lokale fodaftryk forstærkes i Rusland.

De fleste lande vil have en del af kagen, når det kommer til vindmøllejobs. Her er det Vestas, der fejrer 10 år i Tyrkiet og et nyt driftcenter. | Foto: Vestas

Af flere årsager er udflytning en af de tendenser, der aktuelt kendetegner vindindustrien. Dels er den størst mulige grad af produktion i lavprislande en af måderne for såvel mølleproducenter som underleverandører til at modstå det fortsatte prispres i industrien. Dels spiller krav om lokal tilstedeværelse en stadig større rolle på snart sagt samtlige markeder rundt om i verden. Af og til spiller de to ting sågar sammen.

Under alle omstændigheder har den seneste uges tid båret flere vidnesbyrd om tendensen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs