EnergiWatch

MHI Vestas laver aftale på havmølleprojekt i Taiwan

Havmølleproducenten er kommet et skridt nærmere at skaffe sig sin anden kunde på det taiwanske marked, der potentielt kan føre til ordrer på yderligere godt en gigawatt. Den politiske udvikling truer dog.

Allerede i marts blev MHI Vestas foretrukket til en række projekter i Taiwan. Dengang var det Copenhagen Infrastructure Partners, der pegede på det dansk/japanske joint venture til deres projekter på 1,5 GW, hvoraf 900 MW senere fik tildelt kapacitet. Men nu er havmølleproducenten på sporet af endnu et projekt.

MHI Vestas har således indgået et aftalememorandum (MoU) med Northland Power og Yushan Energy, der i april fik tildelt tilslutning til Hai Long 2A-projektet på 300 MW. Derudover får producenten en slags omvendt forkøbsret – right to first refusal – på de to udbygninger af Hai Long med samlet 744 MW, som partnerne vandt i det taiwanske udbud i juni.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs