EnergiWatch

Sydbank forventer rolig kapitalmarkedsdag hos Vestas

Nyt om prisniveau og udmeldinger om overskud hos MHI Vestas er blandt de ting, Sydbank vil holde øje med, når Vestas i morgen afholder kapitalmarkedsdag.

Foto: CWP Renewables

Vestas holder kapitalmarkedsdag i morgen torsdag, og aktiechef i Sydbank Jacob Pedersen mener ikke, investorerne skal sætte næsen op efter noget vildt og blodigt, men at det bliver et kig ind i maskinrummet hos Vestas. Og at salgspriserne bliver et af de væsentligste målepunkter.

"Alle signaler om prisniveau, alle signaler om pres på priserne samt alle signaler om finansielle målsætninger bliver for mig at se de væsentligste målepunkter," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Han regner ikke med, at Vestas kommer til at ændre målsætningerne om en tocifret overskudsgrad, men at det bliver en følen frem, efter hvor langt selskabet er fra målsætningen, eller om det rammer inden for skiven næste år. Han håber samtidig, at Vestas giver en bekræftelse på, at selskabet har det godt.

"Forhåbentlig kan vi få bekræftet, at Vestas har det godt, og at industrien har det godt. Og at det bliver bekræftet, at Vestas' position er stærk, og det her er et marked med vækst," siger Jacob Pedersen.

Han kunne dog godt tænke sig, at Vestas fremrykkede tidspunktet for, hvornår MHI Vestas Offshore skal være overskudsgivende.

Vestas' målsætninger for joint ventureselskabet er, at EBIDTA skal gå i nul i 2018, mens resultatet før skat skal gå i nul i 2019. Han vurderer, at de indtjeningstakster, der har været for MHI Vestas, samt tilføringen af ordre er lidt foran planen.

"Den målsætning ser forsigtigt ud, sådan som MHI Vestas har leveret indtjening i år. Jeg kunne godt håbe på, at man fremrykkede det tidspunkt, som MHI Vestas Offshore skal være overskudsgivende på, sådan så man siger, at det i år giver overskud," påpeger aktiechefen.

Vestas aktien handles 1,9 pct. højere i 495,60 kr. onsdag eftermiddag.

Vestas får repowering-ordre fra Warren Buffett-selskab 

MHI Vestas bryder igennem i USA 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs