EnergiWatch

MHI Vestas bryder igennem i USA

Havmølleproducenten er valgt som foretrukken leverandør til 800 megawatt og vil begynde opbygningen af en lokal leverandørkæde lige så snart, ordren bliver ubetinget.

Da der i sommer blev afholdt havvindmesse i Boston var der en tydelig tendens at spore: Foruden et rigt opbud fra Vineyard Vind, der kort forinden havde vundet USA's første udbud af havvind på 800 MW i delstaten Massachusetts, var der også overraskende mange deltagere fra MHI Vestas. Samt en ganske betydelig trafik mellem de to selskabers mødelokaler.

En oplagt forklaring på dette annonceres nu. Vineyard Wind, der består af Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid, har således peget på MHI Vestas som foretrukket leverandør til det 800 MW store projekt. Hvorved den dansk-japanske mølleproducent slår konkurrenterne Siemens Gamesa og GE til titlen som første leverandør til et amerikanske havmølleprojekt i fuld skala.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs