EnergiWatch

NKT valgt som foretrukken leverandør til havvindmølleprojekt

Midt i en hård tid kan NKT melde ud, at de er blevet valgt som foretrukken leverandør til en opgave, der har en typisk pris mellem 600-900 mio. kr.

NKT er blevet valgt som foretrukken leverandør og installatør af et eksportkabelsystem til det britiske havvindmølleprojekt Inch Cape ud for den skotske østkyst. Der er tale om en opgave, der typisk har en værdi af mellem 80-120 mio. euro, svarende til 600-900 mio. kr. Opgjort i standardmetalpriser er ordreværdien 520-820 mio. kr.

Først skal projektet dog godkendes, inden en ordre forhåbentlig kan komme på tale i andet halvår af 2020 med leverance af kablerne i 2022-23.

NKT har således indgået en såkaldt Pre-Construction Agreement (PCA) vedrørende kabelsystemet, og en endelig ordre er betinget af afsluttende kontraktforhandlinger og at kunden giver NKT godkendelse til at starte projektet op.

"Disse milepæle forventes på plads i løbet af andet halvår 2020, såfremt projektet opnår godkendelse i den næste Contract for Difference (CfD) allokeringsrunde i England, som forventes at finde sted i 2. kvartal 2019," skriver NKT.

Inch Cape-projektet omfatter produktion af 170 kilometer 220 kv offshore eksportkabler, samt installation udført af Boskalis.

Aktien i NKT falder mandag yderligere 2,6 pct. til 84,30 kr. efter et dyk på næsten 23 pct. fredag, hvor NKT nedjusterede forventningerne og varslede et endnu svagere 2019.

NKT-aktionærer mister 690 mio kr efter regnskab og direktørexit

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

NKT forsvarer dystre fremtidsudsigter efter nedjustering og fyring af topchefen

NKT's fyrede topchef får en stor pose penge med

NKT-aktien brager ned med 22 pct. efter regnskab

NKT-formand: Der er brug for nye øjne

Nordnet: Risiko for NKT-fald på 15-20 pct. efter regnskab

Topchef fratræder øjeblikkeligt efter stor nedjustering hos NKT

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs