EnergiWatch

Eon føjer endnu en storpark til Sverige

Den massive udbygning af svensk landvind fortsætter med melding fra det tyske energiselskab om park på en lille halv gigawatt bestående af 114 møller fra en 4MW-platform.

Foto: PR

Der ser i disse dage ud til at pågå et veritabelt stomløb mod de sidste kilowatttimer i den svenske certifikatordning. Fredag annoncerer Eon således et projekt på 475 MW, der skal opføres i Härnösand nord for Sundsvall. Projektet skal bestå af de to parker, Hästkullen og Björnlandhöjden, hvis opførelse påbegyndes allerede i år, mens samtlige møller ventes i drift inden for tre år.

"Det er en del af vores strategi at forstærke vores position inden for landbaseret vindkraft. For virksomheden i Europa er realiseringen af Hästkullen og Björnlandhöjden et stort skridt fremad og repræsenterer en betydelig udvidelse af vores skandinaviske portefølje samt et vigtigt skridt på vores vej mod at blive 100 pct. vedvarende," siger Eons svenske landechef, Marc Hoffmann.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs