EnergiWatch

NKT's fyrede topchef får en stor pose penge med

Michael Hedegaard Lyng får ca. 15 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse efter sin fyring fra NKT.

Foto: NKT

NKT's nu tidligere topchef, Michael Hedegaard Lyng, får i forbindelse med sin fyring en fratrædelsesgodtgørelse på ca. 15 mio. kr. svarende til halvandet års løn.

Det oplyser selskabet til Ritzau Finans, efter et regnskab for tredje kvartal, der skuffede på flere punkter og indeholdt en nedjustering for 2018 og en dyster prognose for 2019.

"Michael har som CEO udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding, så er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på."

"Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på," siger NKT's bestyrelsesformand Jens Due Olsen om fyringen.

De ca. 2 mio. euro i fratrædelsesgodtgørelse indgår som hensættelse i posten for engangsomkostninger, som NKT nu estimerer vil lande på 27-28 mio. euro i år mod tidligere 20 mio. euro.

"Ud over at der er hensat til fratrædelsesgodtgørelse til Michael Hedegaard Lyng, så skyldes det, at der har været nogle omkostninger i forbindelse med, at vi appellerer vores EU-sag, og så har vi accelereret organisationstilpasningerne lidt i tredje og fjerde kvartal," forklarer NKT's konstituerede administrerende direktør og finansdirektør Roland M. Andersen over for Ritzau Finans.

NKT-aktien brager ned med 22 pct. efter regnskab

NKT-formand: Der er brug for nye øjne

Nordnet: Risiko for NKT-fald på 15-20 pct. efter regnskab

Topchef fratræder øjeblikkeligt efter stor nedjustering hos NKT

Prysmian dykker på Milano-børsen

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs