EnergiWatch

NKT-formand: Der er brug for nye øjne

"Nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på," forklarer NKT-formand Jens Due Olsen efter dagens afskedigelse af topchefen.

Foto: JP

Udfordringerne hober sig op for NKT, hvis bestyrelse nu har valgt at tage konsekvensen og afskedige administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng med øjeblikkelig virkning.

Der er brug for at få nye øjne på, siger bestyrelsesformand i NKT Jens Due Olsen til Ritzau Finans.

"Michael har som CEO udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding, så er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på. Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på," siger Jens Due Olsen.

Dagens udmelding omfatter et regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til 2018 nedjusteres, og en foreløbig prognose for 2019 peger på markant forringet resultat.

Det skyldes et par ekstraordinære omstændigheder, og at selskabet siden august 2018 ikke har fået tilstrækkeligt nye ordrer til at sikre kapacitetsudnyttelsen til næste år.

Nordnet: Risiko for NKT-fald på 15-20 pct. efter regnskab Topchef fratræder øjeblikkeligt efter stor nedjustering hos NKT 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs