EnergiWatch

Frankrig har detaljer på plads for ny 500 MW-auktion

Den franske regering har sendt de endelige kriterier til de 10 bydere, der er blevet shortlistet efter en såkaldt konkurrencemæssig dialogfase. (Opdateret)

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Frankrig har fastlagt detaljerne for tredje runde af udbygningen af havvindmølleparken Dunkerque, hvilket omfatter 500 megawatt.

Vinderen afsløres medio 2019, skriver Renews-biz.

Den franske regering har ifølge branchemediet sendt de endelige kriterier til de 10 bydere, der er blevet shortlistet efter en såkaldt konkurrencemæssig dialogfase.

Herefter har kandidaterne fire måneder til at ansøge.

De ti shortlistede er: Elicio; Iberdrola med Res Group; Equinor; Engie med EDPR; Vattenfall; Incontrol France; Parkwind med Valeco; Deme Concessions Wind; EDF Energies Nouvelles med Innogy og Enbridge; Boralex med CMI5i Pasor.

Det har blandt andet nyhedsbureauet AFP tidligere opremset.

Vattenfall har over for Ritzau Finans tidligere i år også bekræftet sin interesse.

Frankrig har i en første auktionsrunde tilbage i 2012 og i en anden runde i 2014 indgået aftaler om seks havvindmølleparker med en samlet kapacitet på 3 gigawatt.

I juni genforhandlede Frankrig de tidligere vedtagne feed-in-tariffer for de pågældende projekter fra omkring 200 euro per megawatt til 150 euro per megawatt, skriver offshorewind.biz.

Markus Tacke bestiller et dusin Vestas-møller

Canadiere peger på Vestas til udbygning i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs