EnergiWatch

Vindindustrien frygter bod uden bedring

Lange behandlingstider på klager kan betyde millionbøder til udviklere og risikerer at mindske budlysten i de teknologineutrale udbud, advarer Vindmølleindustrien.

Her står der ingen vindmøller. Så vidt vides skyldes det dog ikke, at et projekt er blevet afvist af klagenævnet. | Foto: PR, Økologisk Landsforening

Om to uger udløber budfristen i Danmarks første teknologineutrale udbud. Ifølge de foreløbige dessiner har der siden udbuddet blev sat i gang for to måneder siden været pæn interesse fra såvel sol- som vindudvikere, lyder det fra Vindmølleindustrien. Men der er dog en udfordring omkring et aspekt, der typisk tager langt længere tid at gennemføre end et udbud.

I Planklagenævnet er behandlingstiderne fortsat langt længere end planlagt. Nævnet, der siden den statslige udflytning sidste år har været en del af Nævnenes Hus i Viborg, har således et mål om en gennemsnitlig sagsbehandling på uhyre præcise 182,7 dage. Men i virkeligheden er det langt fra alle sager, der er færdigbehandlet efter de cirka seks måneder; ved udgangen af sidste november var snittet på 251 dage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs