EnergiWatch

NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.

Sammen med Boskalis skal NKT udskifte højspændingsforbindelsen mellem Danmark og Sverige.

Den danske kabelproducent NKT skal udskifte højspændingsforbindelsen mellem Danmark og Sverige.

Det bekræfter NKT i en meddelelse mandag morgen, hvor det også fremgår, at ordrens værdi i standard metalpriser lyder på 20 mio. euro, svarende til næsten 150 mio. danske kr.

Ordren er vundet i et konsortium med Boskalis, der tidligere gik under navnet VBMS. Den indebærer projektering, produktion og installation af fire 400 kV højspændingskabler på 36 kilometer samt afmontering af det gamle system.

"Vi er stolte af, at vi er udvalgt til at udskifte Øresundsforbindelsen, og vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Svenska kraftnät og Energinet."

"Med ordren fortsætter vi samtidig vores momentum i markedet og understreger vores stærke position inden for højspændingskabler," siger Andreas Berthou, som er ansvarlig for højspændingskabelløsninger i NKT, i meddelelsen.

Kablerne skal fremstilles på NKT's fabrik i Karlskrona i Sverige i 2019, og projektet ventes at være afsluttet i 2020.

"NKT skal stå for den landbaserede del af opgaven med projektering, fremstilling og installation, mens Boskalis skal hente og genbruge de gamle oliefyldte kabler og tage sig af offshore-delen af kabeludlægningen," skriver den danske kabelproducent.

Fransk kabelproducent vil transformere sig til succes

NKT bekræfter milliardordre til skotsk havvindmøllepark

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere