EnergiWatch

Vattenfall-undersøgelse viser stærk lokal opbakning til kontroversielle havmølleparker

Den megen debat og mediebevågenhed af havmølleparkerne Vesterhav Syd og Nord har tilsyneladende ikke sat sig som negative holdninger hos de nærmeste naboer til parkerne. Omfattende undersøgelse bestilt af Vattenfall viser stærk, lokal opbakning. Modstandere afviser dog, at undersøgelsen tegner et retvisende billede.

Længe før havvindmøllerne ved Vattenfalls kommende kystnære parker Vesterhav Syd og Nord er begyndt at blive opsat, har parkerne udløst en lavine af modstand. Ikke mindst i form af Danmarkshistoriens største sag om værditab på grund af vindmøller. Her har 586 grundejere ved den jyske vestkyst krævet erstatning, fordi de frygter, at deres sommerhuse bliver markant mindre værd, når landets to første store kystnære vindmølleparker – Vesterhav Syd ved Søndervig og Vesterhav Nord ved Hanstholm – rejser sig om to år tæt på kysten.

Men mens sagerne om potentielt værditab er anlagt af sommerhusejerne i området, så er der tilsyneladende en helt anden, positiv opbakning til de kommende kystnære parker hos de fastboende i området.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs