EnergiWatch

Nordmænd planlægger vindpark på 1,5 GW

Projektudvikleren Norsk Vind Energi vil inden jul sende ansøgning om landmølleprojekt, der i størrelse vil overgå Fosén med en lille halv gigawatt.

Norsk Vind Energis Tellenes Vindpark på 160 MW blev taget i brug sidste år. Projektet er solgt til Blackrock, mens Google aftager strømmen. | Foto: Zephyr

Der bliver i disse år tænkt stort i Sverige og Norge. Forrige november traf GE og Green Investment Group beslutning om at opføre Markbygden Ett-projektet på 650 MW vest for Luleå, mens Statkraft, Trønder Energi og Credit Suisse i begyndelsen af året endeligt vedtog Fosén-projektet på 1.001 MW. Men nu står begge de projekter til at få kapacitetsmæssigt baghjul.

Norsk Vind Energi er således ved at forberede et projekt på omkring 1.500 MW. Projektudvikleren har udset sig fem sammenhængende fjeldområder i det vestnorske fylke Hordaland, der har Bergen som hovedby, hvor der efter den foreløbige plan skal opstilles mindst 300 møller. En plan, der inden for kort tid er klar til at blive sendt til den norske pendant til Energistyrelsen, NVE.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs