EnergiWatch

Goldwind kæmper med faldende overskud

Kinas største vindmølleproducent, Xinjiang Goldwind, oplevede et fald i overskuddet i tredje kvartal sammenlignet med samme periode af sidste år.

Foto: LM Wind Power

Den største kinesiske vindmølleproducent, Xinjiang Goldwind, kom ud af tredje kvartal med ringere resultat end i samme periode sidste år.

Bundlinjen viser et overskud på 889 mio. yuan - svarende til cirka 845 mio. kr. - hvilket er 23,6 pct. lavere end i samme periode sidste år. Faldet kommer efter en tilbagegang i omsætningen på 5,3 pct. til 6,8 mia. yuan.

Ses der på årets første første ni måneder samlet set, er resultatet imidlertid blevet forbedret med 5,4 pct. til 2,42 mia. yuan, fremgår det af dagens regnskabsindberetning fra selskabet ifølge Bloomberg News. Omsætningen for de ni måneder er steget 4,8 pct. til 17,8 mia. yuan.

Aktien i Goldwind har været i kraftig modvind i år, hvor den samlet er faldet 49,6 pct. Børsværdien er selskabet er dermed reduceret til 31,6 mia. yuan - svarende til 30 mia. kr.

Til sammenligning har danske Vestas, som i år er faldet 5,1 pct., en markedsværdi på 83,7 mia. kr.

Kina undersøger sin øverste energichef for "alvorlig" udåd

Kina trækker i nødbremsen: Har alt for mange vindmøller 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs