EnergiWatch

Storbritannien bekræfter planer om nye havvindområder

Opbakning til model, hvor udviklere selv identificerer deres foretrukne områder i en stor del af havbunden i Storbritannien.

Foto: LM Wind Power

Udviklere af havvind har mulighed for at få tildelt rettighederne til nye havvindområder i Storbritannien, når en ny runde for de såkaldte "leasingrettigheder" skydes i gang i starten af næste år.

Den plan bekræfter Crown Estate, som blandt andet administrerer de britiske farvande, i en meddelelse torsdag, efter at det har oplevet en stor interesse fra havvindindustrien i forbindelse med forberedelserne til den endelige tildeling, der kan finde sted allerede næste år.

I meddelelsen fremgår det, at industrien har bekræftet, at den har appetit på nye leasingrettigheder på mindst 6 gigawatt (GW).

"Vi har set et virkeligt opmuntrende svar på vores forslag for nye leases, hvilket demonstrerer en fortsat tillid til Storbritannien som et glimrende sted at investere i havvind," siger Jonny Boston, der er udviklingschef hos Crown Estate, i meddelelsen.

Derudover har der været opbakning til den foreslåede model, hvor udviklere selv identificerer deres foretrukne områder i en stor del af havbunden i Storbritannien.

Crown Estate vil nu rykke videre til anden fase af konsultationen forud for tildelingen, hvor det vil præsentere de opdaterede forslag for markedet.

Den kommende udbudsrunde går under navnet "Round 4", og den kan begynde allerede "tidligt i 2019".

Storbritannien er på nuværende tidspunkt det største marked for havvind i verden, og den danske energikoncern Ørsted har også her flere havvindparker i drift, mens selskabet også er i gang med at opføre og udvikle britiske havvindprojekter.

Ørsted hyrer britisk kabelfirma til Hornsea 2 

Ørsted efterlyser aftale om havvind med den britiske regering  

 

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs