EnergiWatch

Ørsted springer direkte i vandet i USA

Selv om handlen endnu ikke formelt er godkendt, og der ikke er truffet endelig beslutning om at opføre Deepwater Winds havmølleparker, kaster energiselskabet allerede nu penge efter projekterne.

Foto: Deepwater Wind

Hvis ikke man er først, så er det jo heldigt, at man er størst. Mandag morgen fleksede Ørsted den store økonomiske muskel og lagde 510 mio. dollar (3,3 mia. kr.) på bordet for den amerikanske havvindudvikler Deepwater Wind. En udvikler, der – modsat Ørsted selv – har fået godt fat i det gryende marked.

Det er senest sket med sejre i udbud delstaterne Rhode Island og Connecticut, hvor Ørsteds projekt Bay State Wind også var en kandidat. Derudover skal Deepwater Wind opføre projektet Skipjack i Maryland, mens der allerede er indgået en fast aftale med New York om projektet South Fork, foruden at selskabet med pilotprojektet Block Island er ene om aktuelt at have møller i amerikansk havvand.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs