EnergiWatch

Aluwind om udflytning: Priserne nede med mindst 20 procent

Den fynske underleverandør Aluwind henter ifølge CEO Ole V. Rasmussen en væsentlig reduktion i de faste omkostninger og gør virksomheden mindre sårbar over for udsving i vindindustrien ved nedlukning af dansk produktion.

Den fynske leverandør af systemløsninger til mølletårne, naceller og havmøllefundamenter, Aluwind i Ringe, opnår en markant reduktion i virksomhedens faste omkostninger, når produktionen i Danmark lukkes ned, mens de 100 produktionsarbejdspladser herhjemme i stedet flyttes til Aluwinds fabrikker i Polen og Kina.

"Det siger næsten sig selv, at vi opnår en væsentlig reduktion i vores faste omkostningsbase, men samtidig giver det os en større skalerbarhed og gør os mindre følsomme over for udsvingene i industrien," siger Ole V. Rasmussen, CEO i Aluwind, efter meddelelsen torsdag om, at koncernen som følge af det stigende konkurrencepres, faldende priser og udsving i markedsbehov, lukker den danske produktion helt ned indem for de næste seks måneder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs