EnergiWatch

Vestas forud for polsk udbudsrunde: "Yderst positivt"

"Genoprettelsen af det polske vindenergimarked betragtes som yderst positivt for Vestas," lyder det fra den danske mølleproducent.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Polen er på vej med en ny budrunde, hvor vindenergiprojekter spås gode muligheder for at løbe med broderparten af den kapacitet på næsten 1 gigawatt, som kommer under hammeren.

Udsigterne for, at der igen kommer skred i det polske marked, vækker ikke overraskende begejstring hos den danske vindmølleproducent Vestas.

"Polen har en stor pipeline af godkendte landmølleprojekter, der søger en vej til markedet. Genoprettelsen af det polske vindenergimarked betragtes som yderst positivt for Vestas," siger Johannes Schiel, som er chef for Public Affairs hos Vestas Northern & Central Europe, til Recharge News.

Den polske energistyrelse ventes i næste uge at oplyse om detaljer for budrunden, der er målrettet store vind- og solenergiprojekter.

Det fortæller Andrzej Kazmierski, som er direktør for vedvarende energi og energidistribution i det polske energiministerium, til Recharge News.

At vindprojekterne står godt i budrunden skyldes ifølge branchemediet, at der kun er få store solenergiprojekter, der er modnet og klar med de endelige godkendelser.

Vindprojekterne vil være undtaget den distanceregel, der ellers blev introduceret i 2016 og lammede markedet, hvor det blev forbudt at opsætte møller nærmere beboelse end ti gange tophøjden på møllen.

Desuden har nylige ændringer i den polske lovgivning for vedvarende energi været understøttende for tiltrækning af nye investeringer på området.

Vestas-fyringsrunde rammer de kontoransatte for første gang i fem år

Prispres får Vestas til at fyre medarbejdere 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs