EnergiWatch

Sydbank venter stærk kvartalsafslutning på ordrefronten fra Vestas

Tredje kvartal plejer at være rig på ordrer for den danske vindmølleproducent, og det kan komme til at påvirke aktien i den kommende uge, vurderer Sydbank.

Foto: Xcel Energy

Vestas kan være på vej mod en ordremæssigt pæn afslutning på tredje kvartal.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks chef for aktieanalyse, Jacob Pedersen, der ser forventning om et pænt ordreindtag i de sidste dage af september som en mulig forklaring på, at Vestas fredag eftermiddag stiger pænt på børsen.

"Jeg har ikke set andet, end at investorerne har gjort sig klar til slutningen af september, hvor det plejer at vælte ind med ordrer. Næste uge bliver tung for Vestas, og det kan sagtens komme til at ligge torsdag og fredag i næste uge. Det kan godt være, at nogle investorer begynder at positionere sig til det," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Vestas har ellers set et par store vindmølleprojekter på det amerikanske marked blive droppet. Senest har energiselskabet RES Americas stoppet udviklingen af et projekt på 600 megawatt (MW).

Fristen for at gennemføre projekter i USA med fuld skatterabat udløber i 2020, og vanskeligheder med at nå den deadline i tide har voldt flere udviklere problemer.

Jacob Pedersen vurderer, at der over de næste par år vil blive aflyst flere projekter i USA, men at det helst ikke skal være for mange. Han forventer dog en stærk afslutning på tredje kvartal.

"Der er nogen, der har været ude at udtale, at de har været nervøse for manglende ordrer. Det er jeg nu ikke. Jeg synes, at de medlinger, der har været fra Vestas ledelsen, har været rigtig håndfaste. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se en stærk afslutning ordremæssigt," siger analysechefen.

Bloomberg News skriver samtidig fredag eftermiddag, at der er stor handel med optioner i Vestas aktien, og Jacob Pedersen mener, at det godt kan give nogle spøjse udsving i aktien.

Vestas-aktien stiger fredag eftermiddag med 3,5 pct. til 437,30 kr.

Vestas-kunde dropper vindmølleprojekt på 600 megawatt Er Vestas på vej med en ny havvindmølle? Vestas vinder ordre på 144 megawatt i USA Vestas flytter britiske testaktiviteter  

Mere fra EnergiWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs