EnergiWatch

Kæmpevindmøller tættere på en realisering

Der bliver med to møller færre, men til gengæld er sandsynligheden for, at Vattenfall får sit Jammerbugt-projekt igennem, nu klart større.

Foto: Vattenfall

To omstridte vindmølleprojekter i Jammerbugt Kommune i Nordjylland er kommet et stort skridt tættere på at blive realiseret.

Det fortæller DR Nordjylland.

Energiselskabet Vattenfall har indvilliget i at opgive to kæmpevindmøller, der forstyrrer udsigten fra Koldmose Kirke på Tranum Enge, fortæller Venstre-borgmester Mogens Christen Gade.

"Det betyder, at så er der ikke længere et veto fra kirkens side, og så kan kommunalbestyrelsen behandle sagen," siger borgmesteren.

Vattenfall vil udskifte de nuværende møller ved Nørre Økse Sø og Thorupsletten med 150 meter høje kæmpevindmøller.

Projektet har vakt voldsom modstand blandt naboerne, der frygter, at de store vindmøller vil ødelægge deres helbred og gøre deres huse umulige at sælge.

Modstanden gør indtryk, siger Mogens Christen Gade (V). Men det er Folketinget, der har ansvaret for at møllerne ikke er sundhedsskadelige, understreger han.

"Vi har selvfølgelig ansvaret for, at vi sætter møllerne op, og laver lokalplanen for det. Så det er klart, at det påvirker os, når folk er bekymrede," siger borgmesteren til DR Nordjylland.

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune mødes for at tage stilling til vindmølleprojekterne den 27. september.

 

 

Fire ud af fem vindmøller rejst i Jylland 

Fynboer skyder penge i nye vindmøller 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs