EnergiWatch

Er Vestas på vej med en ny havvindmølle?

Varemærker, som Vestas for nylig har registreret, indikerer, at selskabet kan være på vej med en ny vindmøllemodel med ti meter større rotordiameter.

Foto: Robin Dave

MHI Vestas kan være på vej med en ny havvindmølle med længere vinger end den nuværende topmodel.

Ifølge branchemediet Windpower Monthly har vindmølleselskabet nemlig for nylig registreret "V174-9,0 MW" og "V174-9,1 MW" som varemærker i EU.

Det kan indikere, at MHI Vestas er på vej med en ny vindmøllemodel med ti meter større rotordiameter end den nuværende V164-mølle, der bruger 80 meter lange vinger.

MHI Vestas bekræfter over for Windpower Monthly, at det har skaffet varemærkerne, men selskabet vil ikke kaste yderligere lys over sagen.

MHI Vestas, der er fællesejet af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, har på det seneste vundet ordrer på V164-møllen med kapacitet på op til 9,5 megawatt (MW) per mølle.

Oprindeligt blev V164-møllen lanceret som en 7 MW-mølle, men den blev siden opgraderet til 8 MW - og sidste år yderligere til 9,0 og 9,5 MW.

I juni skrev MHI Vestas desuden i årsregnskabet for 2018, at selskabet var godt på vej til at nå op på en tocifret MW-kapacitet.

Vestas opgraderer Ikeas vindmøller

MHI Vestas' største projekt bliver realitet 

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs