EnergiWatch

NKT: Amerikanere reducerer igen sats på kursfald

Amerikanske Systematica Investments satser nu lidt mindre på kursfald i aktien i NKT. Selskabet har igen reduceret sin shortposition i NKT - denne gang til 0,89 pct. fra 0,97 pct.

NKT er den mest shortede danske aktie ifølge tal fra Finanstilsynet, men presset på aktien er på det seneste faldet en del igen.

I starten af året byggede eksempelvis Systematica Investments sin shortposition i det danske selskab gradvist op - og toppede i 1,40 pct. i slutningen af maj.

Siden har selskabet igen gradvist reduceret sin shortposition til det nuværende niveau.

NKT-aktien stiger mandag formiddag med 0,8 pct. til 163,30 kr., men set over hele 2018 er aktien bakket med 42,4 pct. Dermed har det umiddelbart været en god forretning at shorte aktien.

Når man shorter - eller går kort - i en aktie, låner man et antal aktier fra en aktionær og sælger aktierne i håb om at kunne købe dem tilbage senere til en lavere kurs.

På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr til ejeren for at låne aktien samt eventuel kurtage.

NKT afslutter refinansiering med hybridobligation 

MHI Vestas får underskrift på Innogy-ordre på 860 MW i England 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs