EnergiWatch

Henrik Poulsen: Afkast skal matche risikoen i USA

Danske Ørsted skal ikke bygge amerikanske havvindmølleparker for enhver pris, siger administrerende direktør Henrik Poulsen.

Foto: Fred.Olsen Windcarrier

Ørsted ser USA som et attraktivt marked, hvor selskabet tidligere på året opkøbte et landmølleselskab i Virginia. Ørsted har dog før tabt på større projekter på det amerikanske marked, og administrerende direktør Henrik Poulsen mener, at afkastet skal matche risikoen, for at markedet skal være attraktivt.

"Afkast og risiko skal hænge ordentligt sammen. Kan vi finde projekter i USA over de kommende år hvor afkast/risiko ligningen er fornuftig - det tror jeg på, vi kan, men det vil tiden vise," siger Henrik Poulsen til Ritzau Finans i forbindelse med åbningen af havvindmølleparken Walney Extension torsdag.

Han peger på, at Ørsted skal arbejde med sin effektivitet for at komme ind på det amerikanske marked, men han mener samtidig, at Ørsted i forvejen er omkostningsdygtig. henrik Poulsen vil dog ikke svare på, hvad et tilfredsstillende afkastkrav er, men at det hele tiden er en vurdering i forhold til risikoen.

Aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard mener, at USA bør være i fokus hos Ørsted.

"USA burde blive hovedfokus fremadrettet. Der er stadig masser af potentiale i EU, men de bedste beliggenheder er allerede bygget. Det er samtidig et kapløb om at få prisen langt nok ned, så man også kan indfri de forventninger, der er i markedet til, at havvind skal være en konkurrencedygtig energiform, som ikke kræver subsidier," siger Morten Imsgard

Ørsted-chef: Europa er hovedfokus så langt øjet rækker PKA-chef: Stigende interesse for havvind kan presse afkastet Total invests green – still banks on oil 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs