EnergiWatch

Ørsted lufter amerikanske vækstdrømme i WSJ

Ørsted overvejer bud på adskillige amerikanske offshore-projekter, og selskabet skulle allerede have den nødvendige finansiering på plads, giver selskabets finansdirektør, Marianne Wiinholt, udtryk for i The Wall Street Journal.

Foto: PR Ørsted

Energiselskabet Ørsteds planer om store investeringer i amerikansk vindenergi blev fredag beskrevet i den velansete amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal.

Her gav selskabets finansdirektør, Marianne Wiinholt, udtryk for, at selskabet overvejer bud på adskillige amerikanske offshore-projekter, og at selskabet allerede har den nødvendige finansiering på plads.

"Der er en del auktioner på vej i USA. Vi føler os godt positioneret," sagde Marianne Wiinholt fredag i interviewet med erhvervsavisens CFO Journal.

Ørsted købte i august det Chicago-baserede onshore vind- og solenergiselskab Lincoln Clean Energy for 580 mio. dollar, og deltagelse i budrunder ved auktioner for havvindenergi er det næste på agendaen.

Både Massachusetts, New York og New Jersey planlægger at udvælge en byder for offshore-projekter de kommende kvartaler, og Connecticut ventes at annoncere en vinder på et projekt i løbet af de kommende måneder.

Ørsted har ikke besluttet sig for, hvilke projekter, det vil løbe efter.

"Vi ser på dem alle sammen," siger Wiinholt.

Selskabet har tidligere deltaget i en auktion i Massachusetts, men her endte det med et nederlag, da vinderen blev udpeget i maj.

Konkurrenten Vineyard Wind, der er et joint venture mellem danske Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables, løb i stedet med sejren.

Ørsted køber strømmen fra stor britisk havmøllepark

Dansk havvindseventyr i USA plages af Trumps handelskrige

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs