EnergiWatch

EU vil droppe afgift på kinesiske solceller

Fra september vil det igen være muligt for Kina at eksportere solceller til EU uden ekstraafgift. Det vil efter al sandsynlighed sænke prisen på europæiske solcelleprojekter væsentligt, men også udsætte producenterne af solceller i EU for hård konkurrence.

Foto: EU

EU vil fra september ikke længe opkræve den minimumsafgift på solceller, som kinesiske solpaneler ellers blev påført i 2013. Det skriver Reuters.

Minimumsafgiften blev indført på baggrund af klager fra særligt tyske solpanelproducenter over, at kineserne producerede og solgte solpaneler billigere i Europa, end europæerne selv kunne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs