EnergiWatch

Bank: Lave priser gør USA mindre attraktivt på kort sigt

Det var en overraskende lav afregningspris, der førte til sejren i den første store amerikanske udbudsrunde for havvind i staten Massachusetts for Vineyard Wind, der er et joint venture mellem danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og amerikanske Avangrid Renewables.

Foto: PR Ørsted

Den lave pris for Vineyard Wind understreger, at der allerede helt fra start er hård konkurrence om få fodfæste i USA, der er et nyt marked for havvind. Det vurderer Sydbanks Ørsted-analytiker, Morten Imsgard. Han anser det ikke for utænkeligt, at danske Ørsted, som indtil videre er gået tomhændet fra de første udbudsrunder i landet, skal revurdere sin strategi.

"Ørsted har fået syn for sagen om, hvad konkurrenterne er villige til. Det kan også være, at man skal tilbage til tegnebrættet og revurdere, hvordan man vil rykke ind i USA. Efter min vurdering har den første strategi været, at Ørsted som markedsleder i Europa og med størst knowhow gerne har villet udnytte den fordel til at bygge nogle projekter med mere risiko på nogle markeder, hvor man så også får en bedre betaling," siger Morten Imsgard, aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans. Prysmian løber med stor kabelordre fra Ørsted

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs