EnergiWatch

Solcellekoncern: Fritag os fra told ellers fyrer vi

En amerikansk solcellekoncern vil fritages fra importtariffer på solpaneler. Selskabet betalte 17 mio. dollar i importtold det første halve år.

Foto: Jacob Erhbahn, Polfoto

Den amerikanske solcellekoncern SunPower skal enten undtages for importtariffer på solpaneler, eller også må selskabet investere mindre og dermed afskedige medarbejdere i USA.

Det er valget, mener topchef, Tom Werner, ifølge Bloomberg News.

Meldingen kommer mandag i forlængelse af selskabets regnskab for andet kvartal, der ellers løftede stemningen for investorer i solcellesektoren, og som løftede SunPowers egen aktie med så meget som 6,7 pct. i eftermarkedet.

"Det er helt sikkert en tærskel for os. Det er enten investering i vækst-i-amerika eller reducer," sagde Tom Werner til Bloomberg News, og han fortalte, at selskabet måske vil opgive flere handler.

SunPower får sine solpaneler produceret i Mexico og Asien, og i første halvår betalte man 17 mio. dollar i importtold. I andet halvår spår virksomheden, at det tal vil tredoble til 51 mio. dollar, hvilket samtidig overstiger budgettet for forskning og udvikling i SunPower.

Koncernen håber dog på at blive undtaget fra de importtariffer. SunPower har i april også annonceret overtagelsen af en amerikansk producent som en del af planen for at undgå importtold, mens man har søgt om fritagelse hos de amerikanske myndigheder.

"Vi satser på amerikansk produktion," fastslog Werner.

SunPower kom gennem sit andet kvartal med et justeret underskud per aktie på 1 cent, mens omsætningen landede på 447 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 29 cent og en omsætning på 410 mio. dollar. Det mest optimistiske analytikerbud lød på et minus på 9 cent per aktie og en omsætning på 420 mio. dollar.

Det justerede nettounderskud blev i perioden derfor på 2 mio. dollar mod ventede minus 52 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 59 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 22 mio. dollar.

SunPower løftede samtidig bunden af sine forventninger til helårets driftsresultat til intervallet 95 til 125 mio. dollar mod tidligere 75 til 125 mio. dollar.

Energinet er klar til en dyrere elaftale for 85.000 solcelleejere

Energiministeren vender 85.000 solcelleejere ryggen

Kontroversielt firma tjener kassen på grøn energi 

European Energy tilslutter otte danske solparker  

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs