EnergiWatch

Kæmpe vindboom på vej i Afrika

Det store kontinent vil have installeret endnu flere vindmøller i 2027 med en samlet kapacitet på 30 gigawatt, forudser analysehuset Make.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Der er fuld fart over vindfeltet i Afrika, hvor analytikere i en ny rapport fra analysebureauet Make forventer, at der vil være installeret vindmøller med en samlet kapacitet på 30 gigawatt i 2027.

Det skriver Renews.

Det er lidt af en forøgelse sammenlignet med i fjor, hvor der var en samlet vindkapacitet på 5 gigawatt. Det er særligt Egypten, Morocco og Sydafrika, der også lige nu står for 85 pct. af den installerede vindkraft, hvor det forventes at det store boom i den vedvarkende energikilde vil komme fra.

"I Egypten har udviklerne demonstreret, at de kan sænke omkostningerne, hvilket vil gøre vind til den billigste energikilde i landet. Til trods for nogle forsinkelser i eksekveringen af projektet, ser det også ud som om, at Morocco vil nå sit mål om en vindkapacitet på fem gigawatt i 2030," skriver analytikerne i rapporten ifølge Recharge News.

Vindsektoren i Afrika bliver hjulpet særligt på vej af et voksende behov for elektricitet, faldende omkostninger på vindkraft og en stigende erfaring med at føre vind-projekter ud i livet.

Analytikerne forventer, at markedet vil vokse omkring 19,8 pct. årligt de næste ti år, hvis man ser på hele kontinentet.

Amerikansk vindsektor i rekord i andet kvartal

Vindboom i Texas viser vejen for resten af USA

Analysehus forudser fordobling af vindkapacitet i Europa frem mod 2027 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs