EnergiWatch

Analytiker skuffet over prispres hos Siemens Gamesa

"Hvor jeg efter GE's udmelding havde armene op over hovedet, er de nu igen nede i skulderhøjde," siger aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

Foto: Siemens

Regnskabet fra Vestas-konkurrenten Siemens Gamesa var skuffende, i forhold til det håb som udmeldingen i sidste uge fra amerikanske GE havde givet i relation til situationen på vindmøllemarkedet.

Det vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

"Overordnet set er driftsoverskud som ventet, noterer han, men påpeger også, at der er tale om et lavere aktivitetsniveau end sidste år både på on- og offshore siden."

Sammensætningen af indtjeningen overrasker ham også.

"Indtjeningen er sammensat med en større andel end ventet fra serviceaktiviteter. Vindmølledelen skuffer, men samlet bliver EBIT som ventet," siger han.

Jacob Pedersen fremhæver også, at det spansk-tyske selskab melder, at prispresset fortsat er hårdt og det har ramt i tredje kvartal.

"Jeg havde på Vestas' vegne håbet på en lille prisstigning, som var meldingen fra GE, men det leverede Siemens Gamesa ikke," siger han.

Samlet er der tale om en stabilisering af priserne, hvilket aktieanalysechefen også mener er retvisende for Vestas.

På denne front bliver det nu ekstra spændende, hvad Vesta leverer, når det danske vindmølleselskab kommer med regnskab 15. august.

"Hvor jeg efter GE's udmelding havde armene op over hovedet, er de nu igen nede i skulderhøjde," siger Jacob Pedersen.

Siemens Gamesa melder også om et potentielt omkostningspres fremadrettet. Stålpriserne og andre priser på komponenter til møller er på vej op efter handelskonflikterne. Det vil ikke påvirke i år, men næste år oplyser Siemens Gamesa.

GE, Siemens Gamesa og Vestas er ikke helt ens, og Jacob Pedersen vurderer generelt, at Vestas er mere sammenligneligt med Siemens Gamesa end med GE.

Omvendt er GE og Vestas store i USA, hvilket ikke er tilfældet for Siemens Gamesa. Og derfor vil en styrket dollar få positiv effekt på Vestas.

Omsætningen falder hos Siemens Gamesa i tredje kvartal

Iberdrola løftes af grøn energi 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs