EnergiWatch

Siemens Gamesa forventer at få flere danske arbejdspladser

Den store havvindsektor forventes at kunne skabe en god del arbejdspladser i Danmark.

Foto: Siemens

Med regeringens planer om at udbyde en 800 megawatt stor havvindpark, der angiveligt vil skabe 8.500 fuldtidsjobs i konstruktionsperioden, er der flere virksomheder, som måske vil begynde at kigge sig omkring efter mere arbejdskraft. En af dem er vindmølleproducenten Siemens Gamesa.

Det skriver Berlingske.

Det store fokus på havvind er dog ikke begrænset til Danmark, og den adm. direktør, Markus Tacke, i Siemens Gamesa forventer, at der i 2030 vil være opstillet mellem 58 og 108 gigawatt havvind i Europa. Det kan ifølge Berlingske gå hen og kræve omkring 34.500 nye møllevinger og 11.500 nye møllehuse. Og det vil også få Siemens Gamesa til at ansætte flere. Højest sandsynligt på vingefabrikken i Aalborg, men mølleproducenten fremstiller også møller i Brande og Esbjerg, samt i tyske Cuxhaven og britiske Hull.

"Hvis vi taler om flere ansatte på grund af de gode markedsudsigter, så vil det grundlæggende starte i 2021. Men i dette, langsigtede perspektiv, og hvis vores forventninger holder, så vil vi ansætte flere, ja," siger Markus Tacke til Berlingske. Han forklarer desuden, at produktionsplanerne ligger fast de næste to år, og derfor vil der formentlig ikke blive ansat før 2021.

Fabrikken i Cuxhaven vil i fremtiden komme til at producere alle naceller til havvindmøller, men de nye arbejdspladser kan også finde vej til Brande, der fortsat vil få en rolle inden for havvind, lyder det fra Markus Tacke. Brande vil levere naceller til Vattenfalls kystnære havvindmøller og til parken Kriegers Flak.

Siemens Gamesa skal levere møller til Midamericans vindmøllepark

Siemens Gamesa vinder ordre på 250 MW i Sydafrika

Siemens Gamesa har vundet 289 MW

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere