EnergiWatch

New York vil lancere udbudsrunde for 800 MW havvind i 2018

I stedet for to udbudsrunder på 400 MW i år og næste år, bliver det til én samlet udbudsrunde for havvind. (Opdateret kl. 8.12).

Foto: LM Wind Power

Den amerikanske stat New York vil sætte gang i en udbudsrunde for havvind i fjerde kvartal i år, og i alt vil udviklere og energiselskaber have mulighed for at vinde en kapacitet på maksimalt 800 megawatt (MW)

Vinderne vil blive annonceret i løbet af andet kvartal næste år, skriver branchemediet Recharge.

Det var ventet, at New York ville lancere to udbudsrunder på 400 MW i år og næste år, men i stedet er det blevet til én samlet udbudsrunde for havvind, der er på størrelse med runden i Massachusetts, som blev afgjort tidligere på året.

Her løb Vineyard Wind, der er et joint venture mellem Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables, med hele sejren og retten til at opføre 800 MW i staten, da konsortiet gik videre til kontraktforhandlingerne i staten.

Ved udbudsrunden i Massachusetts var danske Ørsted og den amerikanske partner Eversource de eneste projektudviklere, der måtte gå tomhændede hjem. Den sidste konkurrent, Deepwater Wind, blev nemlig i forbindelse med udbudsrunden udvalgt til at opføre en ny havvindmøllepark med en kapacitet på 400 MW i staten Rhode Island.

Sidstnævnte sejrede også i junis udbudsrunde i staten Connecticut, hvor Ørsted igen blev fravalgt. Her var det muligt at indgive bud, der var betingede af resultatet i de to førnævnte stater. Begge Ørsteds konkurrenter havde allerede forinden vundet kapacitet i USA, og derfor havde de en fordel.

Ørsted vil vinde i USA inden for 12-18 måneder

Ørsted har tidligere peget på stater som netop New York og New Jersey som områder, hvor selskabet vil holde øje med - og sandsynligvis deltage i - de kommende udbudsrunder for havvind, som var ventet at komme i år eller næste år.

I et interview med Ritzau Finans i slutningen af juni kaldte Martin Neubert, der er direktør for havvindforretningen hos Ørsted, fravælgelsen i USA "skuffende" for Ørsted, men han fortalte også, at det ikke betyder, at håbet er ude for den danske energikoncern, der har et ønske om at få fodfæste på det amerikanske marked.

"Hvis vi kan lande i USA inden for de næste 12 til 18 måneder med et storskala havvindprojekt, så er vi ikke ude, og vi vil stadig være blandt "firstmoverne". Jeg ser ikke, at vi har en konkurrencemæssig ulempe, fordi vi ikke vandt kapacitet i den første auktion," sagde Martin Neubert og henviste til Massachusetts-runden, som var væsentlig for udfaldet i Connecticut.

I maj efter den første fravælgelse udsendte Ørsted også en meddelelse, hvor selskabet gjorde klart, at energiselskabet fortsat ser den amerikanske østkyst som en "signifikant og langsigtet vækstmulighed for Ørsted".

"Sammen med Eversource arbejder vi videre med vores Bay State Wind-projekt frem mod de næste udbud i New England og New York . Ørsted fortsætter også med at udvikle på sit store Ocean Wind-projekt i New Jersey. Desuden arbejder vi med vores partner Dominion Energy på at bringe havvind til Virginia," sagde Martin Neubert i meddelelsen.

Også New Jersey ventes af lancere en udbudsrunde for havvind i år eller næste år, mens Massachusetts ventes at sætte gang i runde nummer to næste år.

Ørsted: Skuffende at tabe i USA - men der er mange muligheder endnu

Guldfuglene er vokset fra reden 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs