EnergiWatch

A.P. Møller Holding vil med i geotermi i Hillerød

I 2017 meldte det private energiselskab E.ON ud, at selskabet vil satse på geotermi i Danmark, og blandt andet undersøger mulighederne i Hillerød. Nu melder endnu en spiller sig på banen.

Foto: Thisted Kommune

Geotermi har potentiale til at dække 30 procent af fjernvarmebehovet i Danmark. Hillerød er blandt de steder i landet, hvor der er stor sandsynlighed for, at et geotermi-projekt kan realiseres, og Hillerød Forsyning har siden 2013 haft koncession til at udnytte geotermi i Hillerød, uden dog at være kommet i gang med at bore.

I 2017 meldte det private energiselskab E.ON ud, at selskabet vil satse på geotermi i Danmark, og blandt andet undersøger mulighederne i Hillerød. Og nu melder endnu en spiller sig på banen i jagten på det varme vand i Hillerøds undergrund.

Det er Mærskfamiliens investeringsselskab, A.P. Møller Holding, som vil investere et tocifret milliardbeløb i geotermi, blandt andet i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Vi er i dialog med Hillerød Forsyning om det, og det er en positiv dialog. Det er det eneste, jeg kan sige, for det er i den spæde start," siger Samir Abboud, som er ansvarlig for A.P. Møller Holdings geotermiprojekt.

Interessen fra Mærskfamilien blive budt velkommen i Hillerød, selv om Hillerød Forsyning allerede har indledt et samarbejde med andre forsyningsselskaber om en prøveboring.

"Alle kan se potentialet i det, hvis geotermi bliver en succes hos os. Potentialet er en meget miljøvenlig og billig varme til vores forbrugere. Det, vi gør lige nu, er, at vi holder alle muligheder åbne, og når der så melder sig en stor aktør på banen, synes jeg, man skal få en dialog med dem, og det er vi i gang med nu" siger Klaus Markussen (V), formand for Hillerød Forsyning.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Fr.Borg Amts Avis)

15 varmeværker får støtte til store varmepumper

Energiaftale sætter loft over antallet af landvindmøller

Radikale kæmper for dansk geotermi i ny energiaftale

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs