EnergiWatch

Jyske Bank: Lagt op til ny tilbagegang for Vestas

Store dele af Vestas' aktivitet i 2018 kommer til at ligge sent på året, mener Jyske Banks analtykiker, og derfor forventer man ikke det mest prangende kvartalsregnskab fra vindmøllekæmpen.

Foto: Xcel Energy

Jyske Bank varmer op til Vestas' kommende regnskab ved at dæmpe forventningerne til resultaterne i andet kvartal.

"Et tidligt kig på tallene viser, at vi p.t. ligger lavere end konsensus, både hvad angår omsætning og indtjening. En stor del af aktiviteten forventes at ligge sent på året, og andet kvartal bliver derfor endnu et kvartal med lav aktivitet. Vi regner derfor ikke med at se særligt gode tal," skriver Jyske Banks Vestas-analytiker, Janne Vincent Kjær.

Specifikt gætter Jyske Bank på en Vestas-omsætning i andet kvartal på 14,8 mia. kroner, som bliver vekslet til en EBIT-margin på 8,8 pct.

Til sammenligning omsatte Vestas i samme kvartal af 2017 for 16,4 mia. danske kroner - hvilket i øvrigt var et stort fald og en klar skuffelse - og havde en EBIT-margin på 12,6 pct.

"Selv om de nuværende konsensusestimater maner til forsigtighed frem mod regnskabet, forventer vi, at de endelige konsensustal vil blive nedjusteret inden regnskabet. Vi vil derfor være forsigtige med at lægge alt for meget i konsensustallene, der er indsamlet efter regnskabet for første kvartal," tilføjer Jyske Bank.

På længere sigt mener Jyske Bank dog stadig, at der er gode takter i vente fra Vestas, især i 2019. Banken holder da også fast i sin "stærkt køb"-anbefaling og kursmålet på 520 kr., hvilket er 33 pct. over torsdagens kurs på 390,70 kr.

Vestas aflægger sit halvårsregnskab for 2018 den 15. august.

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs