EnergiWatch

Equinor giver havvindmøllepark nye superheltekræfter

Den norske oliekæmpe har sat gang i et nyt pilotprojekt, der på sigt skal kunne lære verden at bruge og producere vedvarende energi på en helt ny måde. Første skridt er den flydende havvindmøllepark Hywind i Skotland.

Foto: Øyvind Gravås / Woldcam / Equinor

Et simpelt batteri må nok siges at være teknologisk underlegent for Bruce Wayne og hans alter ego, Batman, men for en havvindmøllepark er det meget tæt på at være superheltekræfter. Om det er derfor, norske Equinor (tidligere Statoil, red.) har valgt at kalde deres seneste opgradering af den flydende havvindmøllepark Hywind for Batwind, vides ikke, men sikkert er det, at parken fra og med i dag er i stand til at producere el på en helt anden måde end mange andre.

Equinor har nemlig installeret Batwind-teknologien på den 30 MW store park, og det betyder, at 1 MWh stort batteri installeret på kysten ud for Hywind fremover skal opsamle el fra vindmøllerne, når det blæser, og sende den ud i elnettet, når den ikke gør.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs