EnergiWatch

Prysmian sænker forventningerne

Britisk interconnector får den italienske kabelproducent til at følge i Nexans fodspor og nedjustere estimatet til årets resultat.

Foto: Prysmian

Italienske Prysmian, som netop har overtaget amerikanske General Cable, og som konkurrer med NKT's forretning, har fredag aften sænket sine forventninger med 50 mio. euro.

Det fremgår af en meddelelse fra Prysmian.

Den italienske kabelproducent venter nu en justeret driftsindtjening, målt på EBITDA, i intervallet 860 til 920 mio. euro mod førhen 910 til 970 mio. euro.

Nedjustering kommer efter et hasteindkaldt møde i selskabets bestyrelse på baggrund af nye tekniske problemer med WesternLink, en kabelforbindelse mellem Skotland og Wales.

Linket, der endnu ikke er operationelt, har igen i test vist sig at have problemer. Prysmian har allerede i første kvartal hensat 20 mio. euro til reparationer af kabelforbindelsen i samme geografiske område.

"Set i lyset af de indikationer, der er modtaget fra projektets teknikere vedrørende omkostninger og timing forbundet med de nødvendige reparationsaktiviteter, de relaterede risici og i medfør af de likviderede skader, der er forudset i WesternLink-kontrakten, har bestyrelsen konservativt estimeret, at selskabet kan blive påført omkostninger svarende til et beløb på 50 mio. euro," hedder det i en pressemeddelelse fra Prysmian.

Så sent som i onsdags opdaterede Prysmian sine forventninger inklusiv overtagelsen af General Cable til en justeret driftsindtjening, målt på EBITDA, på 910 til 970 mio. euro. Heraf skulle 730 til 770 mio. euro komme fra Prysmians eksisterende forretning, 175 til 190 mio. euro fra General Cables ditto, og 5 til 10 mio. euro skulle komme fra synergier ved sammenlægningen gældende fra overtagelsesdagen den 6. juni.

Flere analytikere bed dog mærke i, at Prysmian ikke havde adresseret det spørgsmål, som tidligere fik en anden konkurrent, franske Nexans, til at nedjustere sine forventninger.

NKT's franske rival Nexans oplyste i mandags, at man venter faldende indtjening i 2018, hvor driftsresultatet før af- og nedskrivninger ses lande på omkring 350 mio. euro. Det er en nedgang fra 411 mio. euro sidste år og en del under analytikeres forventning om et resultat på 403,6 mio. euro ifølge Bloomberg.

Nexans forklarede nedjusteringen med en brat opbremsning inden for højspændingssegmentet, som ventes at påvirke andet halvår. En række projekter på undersøiske højspændingsprojekter, der var planlagt gennemført i 2018, er blevet forsinket. Desuden er ordrebogen for højspændingsprojekter til lands mindre omfattende end normalt og indikerer et lavere end ventet forretningsomfang i andet halvår, hed det.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere