EnergiWatch

NKT-konkurrent får kabelkontrakt til taiwansk havmøllepark

JDR Cable er blevet valgt som leverandør af kabler til udbygningen af den taiwanske havmøllepark Formosa 1.

Foto: PR

Det polskejede britiske kabelfirma JDR Cable Systems, der er konkurrent til NKT Cables, er blevet valgt som leverandør af kabler til udbygningen af den taiwanske havmøllepark Formosa 1, som det danske energiselskab Ørsted ejer 35 pct. af.

Ifølge en meddelelse fra JDR Cable skal selskabet levere 21 kilometer kabel til at forbinde møllerne i parken, 13 kilometer eksportkabel og yderligere 16 kilometer landkabel.

I første del af parken er der i forvejen idriftsat to Siemens Gamesa-møller på 4 megawatt, og i næste fase vil der blive opført yderligere 20 møller med en samlet kapacitet på 120 megawatt.

Til udvidelsen anvendes ligeledes møller fra Siemens Gamesa, men her er møllestørrelsen øget til 6 megawatt.

JDR Cable påbegynder produktionen af kablerne i fjerde kvartal 2018 på sin fabrik i Hartlepool i England, og projektet vil efter planen stå færdigt i 2019.

Kabelproducent udnævner ny topchef

Stor kabelproducent bliver opkøbt

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere